Barbados shoppingHär hittar du en shoppingguide Barbados

Shopping är en populär aktivitet på Barbados, där det finns en mängd unika varumarknader som besöks av passagerare på kryssningsfartygen som stannar här. Det är på grund av dessa passagerare som Barbados också erbjuder gott om tullfria butiker, vilket ger dig möjlighet att köpa produkter utan att betala skatt. Det är viktigt att notera att även om Barbados använder sina egna Barbados Dollar, så är även amerikanska dollar ofta accepterade på marknader, butiker och restauranger, och de flesta hotell och restauranger accepterar även stora internationella kreditkort.

Den mest populära lokalt producerade produkten som de flesta besökare vill köpa på Barbados är en fin flaska av öns rom, och det finns många ställen att köpa en sådan. Ett bra ställe att börja på är på ett av romdestillerierna, så som Mount Gay Distilleries (Brandons, St. Michael; +1 (246) 425-8757; www.mountgayrum.com), som kommer att ge dig en introduktion till processen att destillera rom, en chans att smaka på flera typer av rom och möjligheter att ta hem din egen flaska.

Som Barbados mest hektiska stad och dess huvudstad, är Bridgetown också landets shoppingcenter. Flera gator i Bridgetown bildar stötestenen för shopping i staden, däribland Broad, Swan, Roebuck och Tudor Streets, som alla har gott om små butiker, affärer och tullfria butiker. När man shoppar i en liten affär eller butik är det ofta nödvändigt att förhandla med butiksinnehavaren, så se till att ha en idé om hur mycket du är villig att betala innan du börjar förhandla och visa aldrig att du är speciellt angelägen om att få varan.