Sevärdheter i BarbadosBarbados erbjuder många sevärdheter

Som man skulle kunna förvänta sig av en tropisk karibisk ö, är många av de bästa aktiviteterna på Barbados utomhusbelägna och vattenbaserade. Från att segla till att galoppera med en häst längs en övergiven strand, ett bokstavligt paradis med stränder och utomhushöjdpunkter som väntar på dem som besöker denna vackra ö. Dessutom är Barbados hem till flera historiska platser och kyrkor tack vare sin långa anknytning med Storbritannien som en koloni, och ön underhåller en energisk konstscen med massor av gallerier och några museum utspridda runt ön.

Kryssningar och Segling

Det spelar ingen roll vilken del av ön du har bestämt dig för att bo på, det finns möjligheter att följa med på korta eller långa kryssningar eller åka på en seglingstur runt de många vikarna som finns utspridda längs kusterna på Barbados. Många längre karibiska kryssningslinjer gör ett uppehåll vid Barbados, så det finns ett konstant flöde av skeppspassagerare som besöker marknader och sevärdheter runtom på ön. För dem som bor på ön finns det ett antal dagsutflykter att följa med på som erbjuder en scenisk titt på några aspekter av Barbados naturliga omgivningar eller historia, så som kryssningar för att leta efter sköldpaddor, snorklingsäventyr och vandringsutflykter. Segling är ett annat populärt tidsfördriv på Barbados, eftersom det fräscha, turkosa vattnet som omger ön är perfekt för en lugn seglingstur, och alla typer av upplevelser finns tillgängliga, för både nybörjare och erfarna seglare.

Ridning

Ridning på Barbados är ett sant nöje. Öns stränder erbjuder en enorm naturlig ridarena där man kan galoppera en häst genom vattnet, vilket ger en verklig känsla av exotism och spänning. Ett antal ridcenter på Barbados erbjuder korta turer och längre ridturer till olika delar av ön, och även om du inte är någon erfaren ryttare kommer du att kunna delta i en långsam och lugn nybörjartur genom en av världens mest spektakulära naturområden.

Dykning och Surfing

Barbados är en karibisk ö som omges av koraller. Detta skapar perfekta förhållanden för både dykning och surfing. Eftersom ön är ganska avskild i sitt läge i Atlanten kommer det in massor av vågor och korallrevet som omger ön hjälper till att skapa bräckt flodvatten perfekt för surfing. Dykning är också ett nöje här, eftersom dykare får en chans att utforska det häpnadsväckande korallrevet, som är ett komplext ekosystem som ligger precis under ytan i det turkosa vattnet. Dykning på Barbados erbjuder chansen att se några av havets mest färgglada och exotiska fiskar på nära håll.

St. Nicholas Abbey

Cherry Tree Hill, St. Peter, BB 26008; +1 (246) 422-5357; www.stnicholasabbey.com
Denna historiska plantage som nu är ett museum och romdestilleri, är den perfekta platser att se en del av Barbados unika historia. De historiska byggnaderna har bevarats för att ge besökare en idé om hur livet på plantagen var och för att visa några element ur Barbados arkitektoniska arv. Rommuséet och destilleriet som finns här ger ett smakrikt utbud av aktiviteter.

Blomsterskogen

Richmond Plantation, St. Thomas; +1 (246) 433-8152; www.barbados.org/flowfrst.htm
Alla med gröna fingrar eller intresse för plantor kommer att vilja besöka denna djungelträdgård, där begonior växer sig lika höga som damer och fåglar och vilda apor kommunicerar från toppen av de gröna träden. Blomsterskogen ligger utbredd över 20 hektar och det är en naturlig grön yta som visar upp Barbados lokala flora och fauna och erbjuder besökare en chans att ta en promenad genom en riktig djungel.