Barbados Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Barbados

Hitta information Restauranger och Nattliv i Barbados

Maten på Barbados, också känd som bajansk kokkonst, hämtar inspiration från de många influenserna och kulturerna som har funnits på ön genom århundradena. Bajansk kokkonst är en blandning av västindiskt, karibitiskt, europeisk och afrikanskt och litar mycket på en variation av kryddor, och ett huvudelement i Barbados matkultur är förstås fisk. Många typer av fisk och skaldjur finns på ön, från vanliga rätter som tonfisk och krabba, till otroligt exotiska rätter som sjöborre och flygfisk, vilket också är Barbados nationalsymbol. Med dess tropiska klimat är naturligtvis även frukt en viktig del av bajansk mat, med speciell dominans av mango, papaya och andra tropiska frukter.

Att äta på stranden är mycket vanligt på Barbados, givetvis på grund av de många stränderna och det underbara vädret som gör strandmiddagar till ett nöje. För en elegant utomhusmåltid, bege dig till Mullins Restaurant and Bar (St. Peter, +1 (246) 422-2044; www.mullinsbarbados.com), som erbjuder moderna varianter av traditionell bajansk mat. För en sann Barbadosupplevelse, bege dig till Jackie’s Cash N’Carry (Orange St., Speightstown, St. Peter) ett litet hål i väggen längs en gata i Speightstown, som främst vänder sig till en grupp av färgglada stamkunder och som visar upp en eklektisk interiör som tycks ha glömts bort av tiden. För en mycket romantisk upplevelse är The Cliff (Derricks, St. James; +1 (246) 432-1922; www.thecliffbarbados.com) oslagbart med sitt havsutsiktsdäck inramat av tikifacklor, som gör det till en perfekt plats för den som vill betrakta solnedgången.

Om det är nattliv du är ute efter så har Barbados gott om sådant också, med sin avkopplande ö-atmosfär och överflöd av strandbarer där alla är välkomna. Det mesta av Barbados mest spännande nattliv är koncentrerat till området i och runt Bridgetown, den livfulla huvudstaden. Här hittar du gott om livliga nattklubbar (många har öppet hela natten), såväl som mer chica coctailbarer och vinbarer. Längs de många stränderna på Barbados är rätt ställe att titta efter avkopplande och nöjesfyllda barer där vem som helst kan dyka in för en runda eller två av ölsorten Barbados’s Banks eller lokalt producerad rom. The Whistling Frog (The Gap Hotel, St. Lawrence Gap; +1 (246) 435-9473) är en av öns mest älskade barer, särskilt populär bland backpackers och det yngre gardet för de livliga kvällsfesterna som bjuder på karaoke och en varierad spellista av musik.